Strona główna
Odwiedź naszą szkołę. Dowiedz się
więcej. Poznaj nasze szkolne życie.
Odwiedź naszą szkołę. Dowiedz się
więcej. Poznaj nasze szkolne życie.

 

          DATA

POSIŁEK

ALERGENY

 

     19.06.17 r.

Poniedziałek

  • ZUPA FASOLOWA
  • RYŻ W POLEWIE OWOCOWEJ
  • KOMPOT WIELOOWOCOWY, OWOC

 

A-1,3,7,9

20.06.17 r.  

      Wtorek

 

  • ZUPA RYŻOWA
  • PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM
  • SURÓWKA Z SELERA
  • ZIEMNIAKI PUREE Z KOPERKIEM
  • KOMPOT WIELOOWOCOWY, OWOC

 

A-1,7,9

 

 

 

 

 

 

21.06.17 r. 

Środa

  • KRUPNIK
  • JARZYNIAK
  • ZIEMNIAKI PUREE Z KOPERKIEM
  • KOMPOT WIELOOWOCOWY, OWOC

A-1,7,9

 

 

 

 

22.06.17 r. 

ćzwartek

  • ZUPA  ZIEMNIACZANA
  • GULASZ
  • OGÓREK KONSERWOWY
  • KASZA
  • KOMPOT WIELOOWOCOWY, OWOC

 

A-1,7,9

 

23.06.17 r. 

Piątek

 

  • JAJKO SADZONE
  • MIZERIA Z OGÓRKÓW
  • ZIEMNIAKI PUREE Z KOPERKIEM
  • KOMPOT WIELOOWOCOWY, OWOC

 

A-1,7,9,4

 

Lista składników alergennych

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła
prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera
i gorczycy.

 

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut

    lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.


2. Skorupiaki i produkty pochodne.


3. Jaja i produkty pochodne.


4. Ryby i produkty pochodne.


5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.


6. Soja i produkty pochodne.


7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).


8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy

     pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i     

     produkty pochodne.


9. Seler i produkty pochodne.


10. Gorczyca i produkty pochodne.


11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.


12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w  

      przeliczeniu na SO2.

 

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.